Hundelort på dit lår? Så køb en hundegård.

Stor hundegård – 3,96 x 2,29 x 1,83 m


hundegaard-til-salg-online

De færreste af os kan være hjemme hos hunden hele dagen. Derfor er det godt for hunde med en hundegård / løbegård. Den viste model er nem at sætte i forlængelse af et skur eller en garage. På den måde kan hunden nyde den friske luft og samtidigt komme i læ, hvis den ønsker det.

Hvis man bruger en løbegård rigtigt, får hunden et bedre og sundere liv.

Klik på billedet, hvis du vil købe løbegården.

Fordele ved hundegårde (for dig og hunden)

 • Hunden kan hvile igennem efter en lang tur ude, fx efter jagt
 • Hunden kan få frisk luft, når du alligevel ikke er hjemme
 • Hunden kan ikke ødelægge noget i huset
 • Hunden kan få tisset
 • Når I har været ude og hunden er blevet beskidt og mudret, kan den tørre i sin gård, før den kommer ind

De forskellige fordele afhænger selvfølgeligt af, hvordan du har tænkt dig at bruge hundegården. Der findes en god artikel fra DCH om dette (http://www.dch-danmark.dk/dch-bladet/artikler-om-hunde/hundegaard.htm). Det betyder også meget, hvilken race du har. Nogle af de små hunderacer er ligefrem avlet til livet indenfor. Men for andre vil en hundegård være det bedste.

Indretning af en hundegård

Der er flere forhold, man skal tage i betragning, når man indretter hundegård:

 • Er det til en eller flere hunde? Og hvis flere skal de så opdeles med skillehegn?
 • Hvor meget tid skal hunden tilbringe i sin hundegård?
 • Kommer hunden til at gø?
 • Hvor på grunden skal den placeres?

Hvis din hund ikke er vant til at være i en hundegård, så er der større risiko for, at den begynder at pibe og gø. Og hvis den er i løbegården i for lang tid, øger det også risikoen for støj.

En hund bør som udgangspunkt ikke være i en hundegård i meget mere end ca. 8 timer. Man bør desuden sørge for, at den bliver luftet og aktiveret både før og efter opholdet i løbegården.

Online butikker med hundegårde

Set fra hundens vinkel

Nogle synes helt sikkert, at en hundegård ikke er det rigtige til en hund. De argumenterer for, at der ikke er nok plads. Men en hundegård bør heller ikke bruges som hundens opholdssted hele dagen. Den kan sagtens være i den – ja, vil faktisk hellere – når du alligevel ikke er hjemme.

Set fra hundens synsvinkel er det bedre at sidde ude i haven end inde i huset. I haven er luften friskere, og der sker mere. Hvis du samtidig køber et par andre hundeartikler, vil det være helt optimalt for hunden. Du kan fx købe tyggeben, hundeskåle og bolde, som den kan have i sin løbegård. På denne måde holder den sig nemt beskæftiget. Du kan også købe det såkaldte ‘intelligente legetøj’. Det fås efterhånden i de fleste fysiske butikker og helt sikker online. Denne type legetøj holder din hund beskæftiget, således at den kan få lov til at bruge sin intelligens.

Én ting er den fysiske aktivitet, som hunden blandt andet kan få gennem cykling og hundetræning. En anden ting er den mentale stimulation. Det er ikke godt for en hund, hvis den ikke bliver udfordret. Nogle hunde kan udvikle sig til ‘problemhunde’, hvis de ikke bliver udfordret i det daglige. De kan blive direkte destruktive, og nogle gange må man arbejde længe med hunden for at få den tilbage til et normalt stadie. Evt. med hjælp fra en adfærdsbehandler.

Om sommeren

I en hundegård bør hunden altid have mulighed for at ligge i skyggen. Hvis man gør lidt ud af det, kan man indrette gården således, at hunden kan få en kølig plads i sommerhalvåret. Sammen med en stor balje frisk vand er man sikker på, at hunden trives. På billedet på denne side ser man hundegården stående midt på plænen. Dette er naturligvis kun for at fremhæve gården, så man kan se den ordentligt. Det optimale ville være at placere den i forlængelse af garagen eller et skur, således at den ikke kun ligger ude midt i det hele. Man kan også finde hundegårdselementer til salg på nettet. De brugte er billige og nemme at sætte op til en løbegård, som man har lyst.

Køb af hundegård online

Da hundegårde koster betydeligt mere end mange andre hundeartikler, er der en god chance for en god pris på leveringen, nogle steder kan den endda være gratis. Derfor er der ingen grund til at undgå online butikker pga. levering af store varer.

Hvis du skal købe en hundegård, er det godt at vælge de vejrbestandige typer. De fleste er i sagens natur godt beskyttede mod rust, men det er en god idé at tjekke det på produktet, før man køber det.

De fleste hundegårde og hvalpegårde er nemme at samle og meget holdbare.

Gør det selv / byg selv hundegård

Der er flere fordele ved en gør det selv-løsning:

 • Besparelsen – Det er billigere at lave dem selv, men også tidskrævende
 • Mål og udseende – Man styrer helt selv, hvilke mål og udseende hundegården skal have
 • Det vil ofte være nemmere at ændre formen senere (de købte typer har faste mål, som er vanskelige at ændre)

Tilvænning

Hvis din hund ikke er vant til at være i en hundegård, er der et par tips, som kan hjælpe hunden til at opleve gården som noget positivt:

 • Lad den kun være i hundegården i korte perioder i begyndelsen.
 • Giv din foder i gården.
 • Sørg for, at der er noget, som den kan bide i (kødben, bolde, tyggeben m.m.).
 • Indsæt et hundehus eller lignende.

Hundegårde hos Global Tools (annonce)

Hundegård (annonce)

Flere hundegårde til salg på denne side: http://www.hundegaardtilsalg.dk/

hundegård til salg online

Say Something

CAPTCHA-billede

*