Sommertid 2012 – Info om sommertid (dato m.m.)

Sommertid 2012 -dato

Sommertid 2012 begynder den sidste søndag i marts. I 2012 er det søndag den 25. marts.

Ved sommertid skal uret stilles frem – én time. Der er en god huskeregel, som gør, at du ikke glemmer, om uret skal stilles frem eller tilbage ved sommertid. Vi stiller jo vores havemøbler frem, når sommertiden kommer. Og vi stiller dem tilbage ved vintertid (som nogle i øvrigt mener, vi skal kalde ‘normaltid’, og ikke ‘vintertid’). Det samme gælder uret.

Sommertid – hvad er meningen?

Idéen med sommertid har blandt andet været energibesparelse. Det handlede om bl.a. at udnytte dagslyset bedre. Derfor kalder englænderne det for Daylight Saving Time, ofte forkortet DST.

Når man arbejder udenfor, kan det være en ulempe, at Solen begynder at gå tidligt ned. I december måned har vi solnedgang før klokken 16.00, og arbejder man fx med at lægge tag eller lignende, så er det rart, at uret bliver stillet tilbage med en time, således at man ikke arbejder i mørke flere timer før fyraften. De fleste kommer hjem fra arbejde ved 16-17-tiden, og hvis man gerne vil når at lave lidt i haven eller lignende, så er det en fordel med skiftet fra sommertid til vintertid.

Der er altså fordele ved at skifte fra sommertid til vintertid. Nogle har dog forsøgt at modargumentere dette.

Blandt typiske holdninger imod sommertid hører man om problemer i landbruget (ændringer i fordringstid m.m.), it-branchen (problemer med at håndtere skift fra sommertid til vintertid (normaltid) og nogle mennesker finder det belastende, at deres døgnrytme bliver ændret.

Men det kan også være et problem i forhold til påkørsler af dyr i trafikken. Dyrene kan blive forvirret over, at myldretiden pludseligt begynder på et andet tidspunkt, end de er vant til. Faktisk bliver der påkørt flere dyr lige efter skiftet fra sommertid til vintertid.

Say Something

CAPTCHA-billede

*