Jeg bruger Spromise 328 vildtkamera med MMS

Jægernes valg af vildtkamera falder ikke sjældent ud til fordel for mærket Spromise. Det er ikke uden grund.

Da bladet Jæger testede 14 forskellige vildkameraer i 2020, lå Spromise 328 på en tredjeplads med 4,17 point ud af 5. Andenpladsen gik til Spromise 528 og førstepladsen til Stealth Cam DS4K.

Sammenligner man så med priserne, kan der være gode grunde til at vælge en 328’er. Den koster nemlig ca. 1000 kr. mindre end Stealth Cam. Det var blandt andet en lidt bedre rækkevidde, som gav Stealth førstepladsen. Men med ca. 15 meters rækkevidde er jeg godt tilfreds med Spromise. 328’eren mistede også et enkelt point på kategorien “Billeder i dagslys”, men når man efterstræber mårhund, er denne kategori næsten irrelevant.

Naturstyrelsen bruger Spromise vildtkamera

Naturstyrelsen udlåner kameraer med MMS til de jægere, som efterstræber mårhunde. Deres valg er i dag Spromise, og efter at have talt med flere mårhundekoordinatorer, kan jeg se, at Spromise anses for at være en meget stabil og priseffektiv løsning.

De billigere alternativer

Jeg bruger også det kinesisk producerede Nedis-kamera uden MMS-funktion (reklame). Dem har jeg to af, og de er stabile og leverer et udmærket billede. Med et par ekstra billige kameraer kan man dække et meget større område, når man efterstræber fx mårhunde.

Det billige Nedis-kamera kan sagtens gå an i efterstræbelsen på mårhunde.
Hunter Camera
Nedis vildtkamera

Nedis vildtkamera kan bl.a. købes hos Specialkamera.dk (reklame)

Samlet set vil jeg sige, at arbejdet med kameraerne udvider jagtoplevelsen og giver mulighed for at nørde lidt med, hvad der foregår i naturen. Bevares, jagt er en udendørssport, men fornøjelsen ved at sidde indenfor og holde øje med, hvad der sker ude i regnen, er ikke til at tage fejl af.