Hundens pelspleje

Med pelspleje er det som med så mange andre ting: Det skal tages i opløbet og holdes ved lige.

Lige meget hvor meget jeg børster og trimmer, så kan jeg ikke helt undgå, at pelsen filtrer. Især ikke på min gamle hund, som har lang pels. Nogle gange er man nødt til at trimme det med en saks eller en elektrisk hundetrimmer.

Det er et super redskab at have til hunden. En uundværlig hundeartikel i skabet. Man kan få dem med og uden ledning / kabel. Typen med batterier er sådan set kraftige nok, og så er det jo smart, at man kan købe to batterier, således at det ene altid er fuldt ladet.

el-trimmer-hund

Der er flere fordele ved pelspleje end blot det flotte ydre på hunden. Når man jævnligt udfører pelspleje, opdager man bedre utøj såsom lopper og skovflåter (også kaldt ‘tæger’, hvilket dog ikke er den rigtige betegnelse).

Hvis du vil købe en hundetrimmer, kan du lige så godt vælge én af god kvalitet først som sidst. Når man vælgere de billige, vil det tit ende med ønsket om en ny og bedre udgave. De dyrere modeller vil typisk har meget bedre batterilevetid. Når det er sagt, er det også klart, at mange mindre dyre trimmere kan være gode nok, og noget af det vigtigste er faktisk trimmerens klippeskær. De vil på et tidspunkt blive slidt, og deres kvalitet er afgørende.

Se mere.

Hårtørrer til hund

Hvis du vil vide mere om lopper, så se denne side: Hvordan slipper jagthunden for lopper?. Det har vist sig, at lopper er forholdsvist let at bekæmpe, hvis man gentager behandlinger ofte nok. Se linket og få gode råd til arbejdet med loppemidler og loppespray.

Leave a comment