hundebur-til-labrador-retriever
Når jeg skal vælge hundebur til mine hunde, følger jeg Dyrenes Beskyttelses enkle råd: Hunden skal kunne ligge ned, stå oprejst og vende sig.

Lad os tage et eksempel: Hundebur til labrador. Ifølge racestandarden er en labrador 56 – 57 cm i højden (skulderhøjde for hanner). Se mere.

Man bør med andre ord lægge godt 20 centimeter til. Ser man på bure, som er anbefalet til racen labrador, vil de typisk have et højdemål på ca. 75-76 centimeter. Med et bur med denne højde vil længden normalt være min. 1 meter, hvilket er passende til racen.
labrador-hundebur
Der er dog kun tale om en meget generel guide. Din labrador er måske langt større eller mindre end det, som racestandarden foreskriver.

Problemer med at have jagthunden i buret?

De første par gange er det helt normalt, at din hund skaber sig, når den er i sit hundebur. Den skal jo lige vænne sig til det. Efter x antal ture vil den finde ud af, at turen i hundeburet i bilen er lig med vejen til alt det sjove som fx jagt, træning m.m. Det samme gælder for hundegårde / løbegårde.

Hvis man ikke vil bruge bur

Nogle vælger at sætte en gitter i deres stationcar. Jeg gjorde det samme for nogle år siden. Vi havde en gammel løbegård til hvalpe / kaniner. Da vi ikke skulle bruge den mere, skulle jeg lige se, om den passede. Det viste sig, at to sider fra denne løbegård til hvalpe passe præcist i bredden. Jeg monterede de to sider, og så havde jeg et alternativ til et hundebur. Hvis man vælger denne løsning, skal man sikre, at gitteret er stærkt nok, og det skal monteres fast.

Originale hundegitre til biler er meget dyre. Men vil man ofre mellem 1000 og 2000 kr. på det, så er det den bedste løsning.

Transport bur hund

Hundegårde

Leave a comment