Kraftig hundetrimmer

Hvad er en kraftig hundetrimmer?

Kig efter, hvor mange watt de har. Hos den butik, som jeg linker til lidt længere nede, kan du se trimmere helt fra 3 – over 50 watt. Der er ikke noget galt med et produkt, fordi det er nede i 3-4 watt. Som der står i produktbeskrivelsen, er disse beregnet til lettere opgaver med trimning. Det kan fx være et oplagt produkt at bruge, når man kun skal studse pelsen. Moser Max 50.

Men alt i alt vil jeg anbefale dem, som har over 30 watt, for de virker jo også fint til de lette opgaver. Det kan godt være, at de støjer lidt mere, så du må evt. arbejde lidt med hundens tilvænning. Her er hundene meget forskellige. Nogle er ligeglade, andre kan blive lidt utrygge ved lyden af en klippemaskine.

Jeg har to hunde, og den ene har lang, tyk pels. Vi har nærmest prøvet alt. Sakse, knive og forskellige børster, og meget af det virker da også fint. Men en trimmer er og bliver det nemmeste. Man skal bare sikre sig, at det er en kraftig hundetrimmer. I hvert fald hvis man har en hund med kraftig pels. Ganske vist har nogle hunde en fin og nem pels, men hvorfor ikke vælge den kraftige alligevel? Den går fint til alle pelstyper, og man ved jo aldrig med sikkerhed, hvilken hund man har senere i livet.

Se et godt udvalg af hundetrimmere her. reklame

Det virker også, som om de stærke hundetrimmere er mere holdbare. De bliver i hvert ikke belastet på samme måde som de svage.

Trådløs eller med ledning?

Begge produkter har sine fordele og ulemper. Når du arbejder med en trådløs hundetrimmer, har du mere bevægelsesfrihed. Man kan trimme sin hund alle steder. Hvis man udelukkende trimmer hunden udenfor, nogle gange helt uden for sin grund, fx på en mark, er det en klar fordel, at man ikke skal finde ud af, hvordan man kobler strøm fra bilen. (Er der i øvrigt noget bedre end at se, når forårsfuglene bruger noget af den trimmede pels til at bygge deres reder?).

Så hvis du ikke kan lide at trimme din hund i huset eller i haven, fordi det giver for meget pels rundt omkring, så er den trådløse det bedste valg. Elektriske hundetrimmere med ledning har til gengæld den klare fordel, at man ikke skal 1) Genoplade maskinen, 2) Udskifte batterier, når de ikke virker mere. Disse to fordele kan for nogle hundeejere være nok til, at de vælger dem med ledning.

Men alt i alt er det en smagssag. Hvis man vil bruge håndfri trimmer med batteri, er det en rigtig god idé at købe et produkt med to batterier. Med dette ekstra batteri kan du hurtigt komme videre, når det ene er for svagt. Det er det samme med alle mulige andre produkter, lige fra lommelygter til skruemaskiner.

Fordele ved pelspleje

Hundetrimning er ikke bare et spørgsmål om at studse pelsen og rede lidt hår. Nej, det er så mange andre fordele.

1) Om sommeren er det mere behageligt for en hund, når den har kortere pels. Nogle hunderacer med tyk pels kan få det alt for varmt om sommeren.

2) Når de har været i søen, er de (hvis de er blevet trimmer) nemmere at tørre og holde rene.

3) Når man udfører pelsplejen, opdager man ofte, om der er utøj eller rifter på hunden. Jeg opdager fx flåter, når jeg er i gang med trimning af hundene.

4) De efterlader ikke så mange hår i huset og på møblerne. Især børstningen kan hjælpe på dette område. Og hvis man gør det forsigtigt og roligt, vil de fleste hunde opleve det som behageligt at blive børstet indimellem.

5) Det ser pænere ud, når der ikke er hårknuder og for lang pels.

6) Hunden får mere bevægelsesfrihed. Dette gælder især, når man fjerner for lang pels nede ved poterne.

Her kan du se den rørende historie om den hjemløse hund Charlie, som bliver trimmet og får et bedre liv:

Fremgangsmåder

Jeg foretrækker at begynde med at rede pelsen grundigt igennem. Dernæst trimning med den elektriske, og hvis den skal have en gang hundeshampoo eller loppeshampoo (se evt. Loppespray.dk ), så kommer denne omgang til sidst. Nogle vælger andre rækkefølger, men denne virker fint for mig.

Min begrundelse er, at hunden mister masser af underuld, når jeg fører hundebørsten igennem. Hvis jeg ikke begyndte med at fjerne dette, ville jeg efterfølgende vaske hår / pels, som alligevel skal af bagefter. Det samme gælder i sagens natur for trimning.

Diverse guides

Hvis du aldrig har prøvet at trimme en hunde med elektrisk hundetrimmer, er det en god idé at søge råd hos erfarne. Måske har du en nabo eller en ven, som har gjort det i årevis. Søg råd hos dem.

Din dyrlæge vil helt sikker også have nogle gode råd til brugen af kraftig hundetrimmer. Når man eksempelvis skal have hunden vaccineret, er det normalt masser af tid til at snakke om alt mulig andet. Man kommer trods alt af med et beløb hver gang, så hvorfor ikke spørge?

Ellers kan du gå på Youtube, hvor dyrlægerne giver gode råd – og så viser de, hvordan man gør.

Men ellers er det bare et spørgsmål om at bruge sin sunde fornuft.

Leave a comment