Der er forskellige meninger om hundegårde

Jeg bruger ikke selv hundegård til mine hunde, men det betyder ikke, at jeg er imod dem. Det kommer an på, hvordan man bruger dem. Altså lige som med så mange andre ting.

Jeg synes, at det er fornuftigt og godt for hundene, hvis de kommer i hundegård, når deres ejere alligevel ikke er hjemme. Hvorfor skulle de så ikke gå i en gård, hvor de kan få tisset og oplevet den friske luft? Men her kommer så den store forskel: Tager man hunden ud af gården til morgenture, og når man kommer hjem fra arbejde. Hvis svaret er ja, er det en rigtig fin ting med hundegårde. Men hvis svaret er nej, synes jeg, at hunden kommer til at tilbringe for lang tid i gården.

Når mine hunde kommer hjem fra jagt, har de brug for to ting: Mad og hvile! Intet andet. Hvorfor skulle de ikke ligge i en hundegård? Det ville være det perfekte for dem. De ligger inde i stuen eller i haven, men bliver let forstyrret, så de ikke for hvilet ordentligt. Nogle gange, hvis de er våde, fordi de har været i søen, kan jeg godt lide at lade dem være i garagen i 20 – 30 minutter, før de kommer ind. Også her var det oplagt at bruge en hundegård.

Uanset om man kan lide gør det selv løsninger eller hellere vil købe, så er det vigtigt, at der er fliser i gården. Ellers vil hundene blive mudrede med tiden. Man kan ikke undgå, at de begynder at kradse lidt i græsset. Brug hellere fliser. Det bliver mere rent og meget nemmere.

Skulle jeg have en gård til hundene, ville jeg også købe eller lave et hundehus og smide hø derind for at sikre, at de kan få nok varme. Omvendt kan det jo også blive for varmt. Derfor bør der altid være et skyggeområde til hundene.

Hundegårde

Leave a comment