Jeg bruger hundegitter i bilen

Hvis man gerne vil give hundene rigeligt med plads i sin station car, er et hundegitter til bilen den rigtige løsning. Når hundene sidder bag bagsædet, er det mindst lige så sikkert som at bruge et transportbur. Når hundene skal vente lidt – for det sker jo – fx på jagterne, så kan jeg godt lide tanken om, at de har masser af plads derinde. Jeg har monteret en 5 liters spand, som jeg altid fylder 50 % op, når hundene skal med i bilen. Jeg hat to, i øvrigt. De kan sagtens acceptere at skulle være lidt i bilen, når bare de ved, at der kommer nogle gode jagtture senere. Jeg har også lagt kødben ind til dem. Nu ved jeg godt, at nogle tænker “kommer de ikke op at slås om benene?”. Nej, for de respekterer hinandens kødben. Det samme gælder, hvis de apporterer på jagt. Så snart den ene har taget fuglen, ved den anden, at den ikke skal tage den.

Hundegitre til bilen har også den fordel, at de ikke koster ret meget. Med mindre man køber originale gitre til et bestemt bilmærke. De er dyre. Men man kan lige så godt købe standart gitre i de forskellige butikker med hundeartikler. Nederst er der et link til en online butik, som har flere gode eksempler.

Man kan også lave dem selv. Jeg havde en kaningård med 6 sider. Da vi ikke skulle bruge den mere, tog jeg to sider og monterede dem i bilen, således at bagagerummet og resten er opdelt. Det er en fordel, hvis man sørger for, at hundegitteret er monteret helt fast. Ellers begynder det at rasle under kørslen.

Petdreams.dk – gitre til bilen

Leave a comment