Jeg er ikke læge, men der findes masser af læger og videnskabsfolk, som har forsket i testosteron. Og der findes masser af gode kilder, som viser, hvordan man kan øge sit testosteron-niveau – helt naturligt. Nogle af rådene passer fint sammen med livet som jæger.

Hvis man som mand ikke sørger for at holde et fornuftigt niveau af dette mandlige hormon, vil man komme til at lide under det. De typiske symptomer er manglende lyst, manglende motivation og svækkelse af musklerne. Hvis du læser videre fra min kildeliste nederst, vil du se, at der er flere uønskede konsekvenser.

Dyrk motion

Løb og vægtløftning er godt til at forøge mængden af testosteron. Det hjælper også med fysisk arbejde. Hos webmd.com beskriver eksperterne forskning, som viser, at niveauet af testosteron stiger efter hård motion. Vægtløftning og andre former for styrketræning er det mest effektive.

Spis rigtigt

Nogle fødevarer giver mere testosteron i blodet. Det gælder æbler, persille, selleri, løg og artiskokker og mange andre. Det hjælper også at drikke kamillete.

Tab dig

Hvis man er overvægtig, er der større sandsynlighed for, at ens testosteron-niveau falder med alderen.

Få noget mere

Det frække øger mængden af testosteron.

Han fordoblede sin testosteron-mængde

Der findes fascinerende cases med mennesker, som har lavet forsøg med sig selv. Én af dem fordoblede sin mængde af testosteron, bare ved at følge en guide, der ligner ovenstående. Se casen her: http://www.artofmanliness.com/2013/01/18/how-to-increase-testosterone-naturally/

Kilder:
Radiodoktorens artikel Testosteron for mænd og kvinder.
webmd.com

Leave a comment