Sikker transport af hunden i bilen


transportbure-hund-bilen

Se mere i butikken… (reklamer)

Mange regner med, at der ikke sker et større uheld, når de har hunden siddende på bagsædet i bilen. Heldigvis er det da også de færreste, der kører galt og oplever, hvor farligt det kan være med en hund. Når hunden ikke er i et bur, er det ekstremt farligt, hvis bilen kommer ud i et sammenstød eller en hård opbremsning.

Der er lavet undersøgelser, som viser, at hunde kan være til stor fare for det andre passagerer, når bilen støder sammen med en anden eller bremser hårdt på. Faktisk er der så stor kraft bag, at vovsen kan knække nakkestøtter og fortsætte fremad mod chaufføren.

Burene behøver ikke være dyre. Man kan finde masser af billige hundebure på nettet, både nye og brugte. De fleste vælger at måle bilens indre dimensioner. Når men finder burene online, er der stort set altid givet præcise mål, så du ved, om det passer til den bil, som du har.

Størrelsen

Det er nemt at finde den rigtige størrelse, hvis man følger denne enkle guide til valg af hundebure: For det første skal hunden kunne ligge ned i buret. Den skal kunne vende sig og stå op.

Flere artikler om relaterede emner: hundegårde Hundegårde til salg

Med skrå ende

Transportbure med skrå ende / side kan være en fordel, når bilens bagklap ligeledes er skrå. Hvis man tager sig god tid til at finde de rigtige mål til buret, kan man få det til at passe, så bagklappen kun lige kan gå ned.

Plastbakke i bunden

Hvis man vil have et rengøringsvenligt transportbur, bør man altid udstyre det med en plastbakke. Den type, som har høje kanter er efter min mening de bedst.

Se mere om emnet på denne gode side: Hundetips.

Eller her: Hundegaardtilsalg.dk.

Hundens pelspleje – Hundetrimmer

Leave a comment